GEAUTOMATISEERDE POORTEN

Een toegangspoort tot een bedrijf moet ook op een gecontroleerde manier toegang verschaffen tot diverse personen. Automatisering is dan bijna ook een must. We maken bij het automatiseren van industriële poorten dan ook een onderscheid tussen het openen van de poort op een gemotoriseerde wijze, en de toegangscontrole.

Geautomatiseerde poorten kunnen immers op diverse manieren geactiveerd worden, van heel eenvoudige manieren tot heel geavanceerde toegangscontrolesystemen.

Van een simpele sleutel, bediening vanuit een bewakersloge, met afstandsbediening, toegangscontrole met cijferklavieren, tot RFID-badges en tijdsregistratie. Ook parlofonie, videofonie en camerabewaking dragen bij tot een veilige toegang tot uw bedrijf.

Wij werken voor u een geschikte oplossing uit in functie van uw wensen en behoeften.

GEAUTOMATISEERDE POORTEN PoortCenter Merchtem
GEAUTOMATISEERDE POORTEN PoortCenter Merchtem

GEAUTOMATISEERDE POORTEN  – AUTOMATISCHE BEDIENING VAN DRAAIPOORTEN EN SCHUIFPOORTEN

 

Poorten kunnen op verschillende manieren geautomatiseerd worden, afhankelijk of het om een draaihekken (opendraaiende poort) gaat, of om een schuifhekken. We maken dan ook onderscheid tussen draaihekopeners en schuifhekopeners.

DRAAIHEKOPENERS

Vrijwel alle geautomatiseerde poorten werken op een veilige laagspanning van 12V of 24V, naargelang het model. De poort wordt bediend door een elektromotor of hydraulisch systeem, afhankelijk van de kracht welke nodig is om uw poort op een vlotte manier te openen.De bovengrondse draaihekopeners kunnen gebruik maken van een gewone enkelvoudige arm of een knikarm.

Aandrijvingen met een knikarmbeweging kunnen voor bijna elke moeilijke toepassing worden aangewend.Poortcenter beschikt over een ruime keuze geautomatiseerde poortopeners voor draaipoorten voor residentieel en industrieel gebruik, welke uiteraard ook geschikt zijn voor de toegang tot appartementencomplexen. Zij zijn geschikt voor poorten met enkele of dubbele vleugels. De zware modellen kunnen zelfs gebruikt worden voor poorten tot 7 meter!

Draaihekopeners kunnen ook ondergronds netjes weggewerkt worden. Deze poortopeners zijn geschikt voor poorten voor residentieel gebruik en voor appartementencomplexen en kunnen poorten aansturen met een maximum lengte van bijna 4 meter en een gewicht tot 800 kg.

SCHUIFHEKOPENERS

Voor het automatisch openen van schuifhekken wordt gebruik gemaakt van discrete openers met motorreductie en tandwielsysteem op laagspanning. Bij een schuifpoort moet minder kracht worden uitgeoefend, zodat poorten met een gewicht tot max.2200 kg probleemloos kunnen worden bediend.

Uiteraard zijn ook deze poortopeners geschikt voor residentieel en industrieel gebruik. EUROPESE NORMEN VOOR EEN MAXIMALE VEILIGHEIDPoortcenter levert poortopeners welke voldoen aan de Europese normen.

Elk type opener beschikt voor een beknellingsbeveiliging en de nodige detectoren en eindeloopschakelaars, naargelang het model. In geval een obstakel wordt gedetecteerd wordt de beweging automatisch omgedraaid, waarbij ook een noodstop ingebouwd is wanneer het probleem aanhoudt.In geval van een stroomonderbreking kan de poort mechanisch ontgrendeld worden, wat uiteraard standaard met een sleutel is beveiligd.

De meeste modellen kunnen ook van een oplaadbare noodbatterij worden voorzien.Het afstellen van de poort is heel flexibel dankzij instelbare parameters voor de open- en sluittijd van de poort, een instelbare pauze, de kracht waarmee de poort bediend wordt, het automatisch afremmen op het einde van de openings- en sluitingscyclus en een zogenaamde Soft Start.

Bovendien beschikken heel wat modellen over een zelflerend programma waarmee het instellen van deze parameters in een mum van tijd kan worden uitgevoerd.De bediening van uw poort gebeurt met afstandsbediening, vanaf een controlepaneel of codeklavier of een combinatie van deze systemen. Ook complexere toegangscontrolesystemen met bvb. naderingsdetectie en identificatie zijn mogelijk.

PROFESSIONELE PLAATSING, AANSLUITEN EN AFSTELLEN VAN UW GEAUTOMATISEERDE POORT

Onze plaatsingsteams hebben jarenlange ervaring. Zij zorgen er voor dat uw geautomatiseerde poort vakkundig wordt geplaatst en dat de poortopeners netjes worden bevestigd of ingebouwd.

ONZE ACTIEVE WERKREGIO IS RUIM … ZEER RUIM

We zijn actief binnen een grote straal rondom Merchtem maar de meeste van onze poorten of afsluitingen  zijn terug te vinden in Overijse, Tervuren,  Zaventem, Grimbergen,  Asse, Ternat,  Lennik, Halle … Is uw huidige woonplaats toch iets verder ? Neem dan zeker vrijblijvend contact op voor meer info.